Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Άμεσα μέτρα ανακούφισης

Είναι πλέον πασιφανές ότι η καπιταλιστική κρίση που βιώνουμε, χρησιμοποιήθηκε σαν πρόσχημα για να υλοποιηθεί η αντιλαϊκή επέλαση της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Οι επιπτώσεις αυτής της πολιτικής είναι ήδη εμφανείς στα εισοδήματα των λαϊκών στρωμάτων. 
Όμως τι συμβαίνει στους δήμους ; Οι δημοτικές αρχές αντιλαμβάνονται ότι οι δημότες τους είναι και αυτοί θύματα της αντιλαϊκής λαίλαπας ; Και αν το αντιλαμβάνονται τι κάνουν ;
Ρητορικά μάλλον είναι τα παραπάνω ερωτήματα. Όλο και λιγότεροι σήμερα διατηρούν αυταπάτες για το δήθεν "ακομμάτιστο" και "ανεξάρτητο" των δημοτικών αρχών. Όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται την πλήρη ταύτιση δημάρχων και δημοτικών παρατάξεων με τα κόμματα του δικομματισμού.
Όμως καθώς οι καιροί είναι περίεργοι, και σε λίγο οι επίδοξοι σωτήρες του Αλίμου θα βγούν στις ρούγες για να μαζέψουν ψήφους για τις φετινές δημοτικές εκλογές, ας πάρουν θέση σήμερα στις παρακάτω προτάσεις της Αγωνιστικής Δημοκρατικής Ενότητας.
Προτείνουμε άμεσα :

1. Μείωση των ανταποδοτικών τελών.
2. Πλήρης απαλλαγή των ανέργων καθ' όλη τη διάρκεια της ανεργίας τους.
3. Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς για οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ. Κατάργηση επίσης για τους ανέργους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.
5. Μείωση των τελών των τραπεζοκαθισμάτων που επιβαρύνουν τις τιμές στα προσφερόμενα είδη.

Οι προτάσεις μας αυτές δεν αποτελούν το σύνολο της πολιτικής μας για τα οικονομικά του δήμου. Αποτελούν όμως άμεσα μέτρα ανακούφισης για τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Διεκδικώντας μέτρα ανακούφισης οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας.

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Κοινή ανακοίνωση Επιτροπής Ειρήνης - ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μέτρα «λαιμητόμος» για τα λαϊκά στρώματα, αποτελούν ένα τμήμα των συνολικών μέτρων που έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση στην αστική τάξη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να πάρει. Η συνέχεια θα είναι ακόμα χειρότερη, και τα μέτρα θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα.

Μπροστά σε αυτή την καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων που παίρνονται με τη συμφωνία και της Ν.Δ. και του ΛΑ.Ο.Σ. , η μοναδική ελπίδα είναι ο γενικός ξεσηκωμός, αυτών που πλήττονται από τα μέτρα. Εργαζόμενοι, μικροεπαγγελματίες, αγρότες, συνταξιούχοι, μετανάστες νέοι και νέες είναι αυτοί που πρέπει να πρωτοστατήσουν στις κινητοποιήσεις με κύριο στόχο να παρθούν πίσω τα μέτρα. Να δείξει ο Ελληνικός λαός ότι ακόμα και στην περίπτωση που αυτά γίνουν νόμος του κράτους, αυτός τα απορρίπτει και προετοιμάζει τις δυνάμεις του για να παρεμποδίσει τα επόμενα.

Μην τους πιστεύετε. Χρήματα υπάρχουν. Μόνο στο ΝΑΤΟ για εξοπλιστικά προγράμματα δαπανάνε 27 δισεκατομμύρια ευρώ. 300 δις ευρώ είχαν κέρδη οι τράπεζες την περίοδο 2004-2008, 500 δις ευρώ οι off shore εταιρείες. Ορίστε που είναι τα λεφτά να πάνε να τα πάρουνε. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής τους όλα αυτά τα χρόνια. Είναι η πολιτική που κάνει πλουσιότερους μια χούφτα ανθρώπους και φτωχότερους εκατομμύρια Έλληνες.

Ο πατριωτισμός του λαού κρίνεται όταν κινδυνεύει η ανεξαρτησία, ελευθερία και ακεραιότητα της πατρίδας μας. Το ίδιο ισχύει και για τις κυβερνήσεις. Δεν μπορούν να μας μιλάνε για πατριωτισμό, αυτοί που ξεπουλάνε «τμήμα» της εθνικής μας ανεξαρτησίας στο ξένο και ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο.

Χρέος όλων μας με νέες δυνάμεις, με μεγαλύτερη μαζικότητα να απαντήσουμε στο πόλεμο που μας κήρυξαν. Όλοι μαζί να συμμετάσχουμε στις πρωτοβουλίες του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ.). Όλοι μαζί, στο δρόμο που χαράζουν τα συνδικάτα που συντονίζονται στο Π.Α.ΜΕ..  

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΡΑ

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Το χρέος μας !

Λάβαμε, δημοσιεύουμε και προσυπογράφουμε την παρακάτω επιστολή η οποία αναφέρεται στην έκδοση του τελευταίου τεύχους της εφημερίδας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αλίμου.

Φίλοι γονείς,

Στις 3 Μάρτη του 2010 η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα πρωτοφανή σε αγριότητα μέτρα σε βάρος του λαού μας.

Τόσο πριν όσο και μετά την ανακοίνωση των μέτρων οι καθημερινοί άνθρωποι έχουμε στοχοποιηθεί:

Υφιστάμεθα καθημερινά την διαστρέβλωση της αλήθειας, τις προσβολές της νοημοσύνης μας, την πλύση εγκεφάλου, την προπαγανδιστική τρομοκρατία, τους εκβιασμούς, τη δημαγωγία, την εξαπάτηση. Μας ζητούν να τους παραδώσουμε την ψυχή μας, να αρνηθούμε την αξιοπρέπειά μας, το φιλότιμο, τον αυτοσεβασμό μας.

Αυτοί που λένε ότι εμείς πρέπει να πληρώσουμε, είναι οι ίδιοι που ποτέ δεν πληρώνουν τίποτα, οι ίδιοι που πάντα εισπράττουν.

Αυτοί που λένε ότι θα μας σώσουν, είναι οι ίδιοι που μας οδήγησαν έως εδώ.

Μία μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση των μέτρων (που περιλαμβάνουν και πετσόκομμα δαπανών στην παιδεία και στους μισθούς των εκπαιδευτικών), η κυβέρνηση ανακοίνωσε και το νέο μοντέλο για το σχολείο.

Ένα μοντέλο το οποίο όπου εφαρμόζεται, αφήνει πίσω του συντρίμμια: Αγράμματα παιδιά, κλειστά σχολεία, απολυμένους εκπαιδευτικούς και παιδεία σε συσκευασία κουπονιών, κατακερματισμένη , πιο ταξική και πιο άνιση.

Ένα μοντέλο που μεταθέτει την παιδεία στην πραγματική εξουσία των επιχειρήσεων. Θα μας λένε οι ανώνυμες εταιρείες και οι πολυεθνικές ποιες γνώσεις και κυρίως ποιους ανθρώπους χρειάζονται και το εκπαιδευτικό σύστημα θα τους ετοιμάζει, για να τους διαχειρίζονται μετά αυτές ως «ανθρώπινους πόρους», με το δικό τους σύστημα αμοιβών και ποινών, «ευέλικτα», σύμφωνα με την προσφορά και τη ζήτηση.

Φίλοι γονείς.

Προτείναμε στο Δ.Σ. της ένωσής μας να συζητήσουμε την απροκάλυπτη, πολύπλευρη επίθεση στο παρόν και μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας και να προβάλουμε και μέσα από αυτή την έκδοση την καταδίκη αυτής της πολιτικής.

Δυστυχώς η πλειοψηφία δεν αποδέχθηκε την πρόταση μας.

Φίλοι γονείς,

Έχουμε χρέος στον εαυτό μας, στους κόπους μας, στην αξιοπρέπειά μας, στα παιδιά μας, στους φίλους μας, στους συνανθρώπους μας, στους συναδέλφους μας:

Να σταθούμε όρθιοι, να δώσουμε τα χέρια, αλληλέγγυοι, ενωμένοι στα σωματεία και στους συλλόγους μας.

Να θυμώσουμε, να αντισταθούμε, να γίνουμε ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί πρωταγωνιστές της ζωής μας.

Δήμητρα Δουρίδα, Λάμπρος Φώσκολος, Μάκης Χόρτης μέλη του Δ.Σ. της ένωσης.

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Γενική Απεργία

Μετά από την ανακοίνωση των μέτρων "γκιλοτίνα" από την κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μία πρέπει να είναι η απάντηση :

Συλλογική αντίδραση από τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Να γεμίσουν οι δρόμοι της Αθήνας και όλες των πόλεων και των χωριών της χώρας από αγωνιστικά ποτάμια , με κύριο στόχο να παρθούν πίσω τα μέτρα αυτά.
Να δείξει ο Ελληνικός λαός ότι ακόμα και στην περίπτωση που αυτά γίνουν νόμος του κράτους, αυτός τα απορρίπτει και προετοιμάζει τις δυνάμεις του για να παρεμποδίσει τα επόμενα.
Κάθε χώρος δουλιάς, κάθε γειτονιά, κάθε χωράφι να γίνει κάστρο αντίστασης και προετοιμασίας της αντεπίθεσης.

Πρώτη απάντηση οι σημερινές κινητοποιήσεις του Π.Α.ΜΕ. στις γειτονιές της Αθήνας. Η συνέχεια θα δοθεί αύριο 4 Μάρτη με το συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ στις 6μ.μ. στο Σύνταγμα και η κορύφωση την Παρασκευή 5 Μάρτη την γενική απεργία στην οποία καλούν οι ταξικές δυνάμεις. Η συγκέντρωση θα γίνει στην Αθήνα στο Σύνταγμα στις 10π.μ.

Οι κομμουνιστές θα βρεθούμε όπως πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, όμως δεν φτάνουμε. Πρέπει η αντίδραση να πάρει παλλαϊκό χαρακτήρα. Τα μέτρα μας αφορούν όλους, και όχι μόνο τους δημόσιους υπαλλήλους όπως λέει η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της.

Τούτη την κρίσιμη ώρα που χάνονται δικαιώματα, πετσοκόβονται τα λαϊκά εισοδήματα, ας θυμηθούμε όλοι ότι αυτά κερδήθηκαν με πολύχρονους αγώνες, με θυσίες και αίμα.

Ας θυμηθούμε επίσης ότι και πριν τις εκλογές οι κομμουνιστές ήταν αυτοί που έβλεπαν την αντεργατική λαίλαπα να έρχεται και προειδοποιούσαν.

Όλοι εσείς που ψηφίσατε ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν.Δ. στις εκλογές μπορείτε έστω και τώρα να εμπιστευθείτε τους κομμουνιστές και τις ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα και να διαδηλώσετε μαζί τους. Αυτά τα μέτρα είναι μόνο η πρώτη δόση, θα ακολουθήσουν και άλλα και θα είναι διαρκείας.

Διαβάστε την ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε.

http://www.kke.gr