Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Ιδιωτικοποίηση τομέα καθαριότητας

Χωρίς να «αισθανθούμε καμία έκπληξη» πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ να προωθήσει τροπολογία στη Βουλή με την οποία παρέχεται το δικαίωμα στους Δήμους να αναθέτουν την αρμοδιότητα της καθαριότητας είτε σε φυσικά ή Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, είτε σε δημοτικές επιχειρήσεις.
Λέμε ότι δεν αισθανθήκαμε καμία έκπληξη καθώς είναι γνωστή η πολιτική κατεύθυνση του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ. Πλήρης υποταγή στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων για πλήρη ιδιωτικοποίηση των παρεχόμενων από τους Δήμους υπηρεσιών. Πως θα μπορούσε άλλωστε να γίνει αλλιώς αφού η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ) εδώ και χρόνια αλλά και καθημερινά στηρίζει όλες τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές.
Το πρόβλημα βέβαια δεν βρίσκεται μόνο στην ΚΕΔΚΕ και στο γνωστό ρόλο της. Βρίσκεται επίσης στους Δημάρχους εκείνους που δεν αρθρώνουν ούτε λέξη υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας. Ούτε και αυτοί βέβαια θα μπορούσαν να κάνουν αλλιώς, αφού πιστοί στις επιλογές των κομμάτων τους βάζουν το “χέρι” τους για να περάσουν και αυτές οι αντεργατικές ρυθμίσεις. Το ίδιο δεν έκαναν άλλωστε και στο θέμα των συμβασιούχων, το ίδιο δεν έκαναν όταν χάρισαν στην κυβέρνηση το μεγαλύτερο μέρος των παρακρατημένων εσόδων των Δήμων, το ίδιο δεν έκαναν όταν αποδέχονταν συνεχώς νέες αρμοδιότητες χωρίς τους απαραίτητους για τη λειτουργία τους πόρους με συνέπεια την υπερχρέωση του Δήμου και την επιβολή νέων φόρων;
Οι εργαζόμενοι όμως δεν επιτρέπεται να συναινέσουν στη νέα αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση ΚΕΔΚΕ, Δημάρχων και Κυβέρνησης.
Είναι αναγκαίο σήμερα με τον πιο αποφασιστικό τρόπο να δοθεί απάντηση. Συμβιβασμοί και μοιρολατρίες δεν συγχωρούνται.
Σήμερα αποκτούν τραγική επικαιρότητα οι θέσεις της παράταξής μας της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Επανειλημμένα, με κάθε ευκαιρία, τονίζουμε ότι Δημοτικές αρχές που στηρίζονται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, δεν θέλουν να διαφυλαχτεί ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας των παρεχόμενων από τους Δήμους υπηρεσιών. Έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική των κομμάτων τους. Πολιτική που ανάμεσα στα άλλα αντεργατικά και αντιλαϊκά παραδίνει σήμερα την καθαριότητα στο μεγάλο κεφάλαιο και στους εργολάβους. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου