Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ερμηνεία ψήφου

Να δούμε τώρα που τέλειωσαν οι εκλογές πως ερμηνεύεται η ψήφος μας, και η δική μας που ψηφίσαμε ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και των υπολοίπων που ψήφισαν τις άλλες παρατάξεις.

Γ.Παπανδρέου (1) : "...Σήμερα, αλλά και μετά από τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής, οι πολίτες έδειξαν το δρόμο. Ζήτησαν τη συνέχιση της πορείας μας, της πορείας της χώρας ...".

Γ.Παπανδρέου (2): "...Με εφόδιο τη χρονιά που πέρασε, την αξιοπιστία μας, τα θετικά αποτελέσματα που πετύχαμε, μπορούμε πια να αποτινάξουμε βάρη του παρελθόντος και να πάρει ανάσα η κάθε οικογένεια και η οικονομία μας."

Γ.Παπανδρέου (3): "...Έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας, για να κάνουμε ό,τι δεν κάναμε επί δεκαετίες."

Τι θέλει να πει ο ποιητής ; Μας ψηφίσατε και μας εξουσιοδοτήσατε να συνεχίσουμε ότι κάναμε τη χρονιά που πέρασε. Δηλαδή τι κάναμε μέσα σε αυτή τη χρονιά ; Όπως βεβαιώνει η Ελληνική Στατιστική Αρχή οι άνεργοι φτάσανε τον Ιούνιο του 2010 τους 582.364 δηλαδή κατά 154.657 περισσότεροι από τον Ιούνιο του 2009. Δηλαδή 36,2% περισσότεροι άνεργοι σε ένα χρόνο.

Ακόμα μια στις τέσσερις επιχειρήσεις στον κλάδο του εμπορίου έχουν βάλει λουκέτο από την αρχή του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) που παρουσιάστηκαν στην «Ημέρα ελληνικού εμπορίου».

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, ο τζίρος των επιχειρήσεων το πρώτο οκτάμηνο του 2010 έχει μειωθεί κατά 30% καθώς οι καταναλωτές ψωνίζουν λιγότερο και φθηνότερα προϊόντα.

Αυτή είναι η πορεία που θέλει να συνεχίσει ο πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ που στήριξε τον κ. Ορφανό που τον ψήφισε για δήμαρχο μόλις το 24,34% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους του Αλίμου.

Α. Σαμαράς (1) : "...Η Νέα Δημοκρατία βγαίνει ανανεωμένη, δυνατή και υπεύθυνη."
Α. Σαμαράς (2) : "...Η πρόσφατη διαφορά των 10,5 μονάδων από τις προηγούμενες εθνικές εκλογές έπεσε στο κάτω από 2."

Και αυτός ο ποιητής τι θέλει να μας πει ; Ότι εσυ φίλε μου που ψήφισες Τσαμπαρλή που τον στήριξε η Ν.Δ., επειδή νόμιζες (σ.σ. κακώς βέβαια) ότι έτσι κάτι θα άλλαζε στο δήμο, στην ουσία τι έκανες ; Βοήθησες τον Σαμαρά να αθροίσει την ψήφο σου και έτσι να μειώσει τη διαφορά που είχε η Ν.Δ. από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Από την άλλη, ας δούμε τι σκέφτεται και τι δηλώνει το Κ.Κ.Ε. που στήριξε το συνδυασμό μας, της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΛΙΜΟΥ.

"Το ΚΚΕ απευθύνεται με εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και στο λαό. Έχουν απτές αποδείξεις ότι οι προβλέψεις και οι θέσεις του ΚΚΕ έχουν επιβεβαιωθεί. Η κρίση στην Ελλάδα και στην ΕΕ βαθαίνει. Οι άγριες θυσίες που επέβαλαν κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ και οι ακόμα χειρότερες που φέρνουν δεν πρόκειται να πιάσουν τόπο για το λαό." .
"...Ταυτόχρονα προ των θυρών βρίσκεται η υλοποίηση άκρως επικίνδυνων σχεδίων ενεργητικότερης εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή, με την προώθηση συμφωνιών νατοποίησης και συνεκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου του Αιγαίου."

Επίσης "Οι λαϊκές δυνάμεις με τη δράση τους πρέπει να αντιπαλέψουν θαρρετά και αποφασιστικά κάθε είδους πολιτικά σενάρια που έχουν στόχο να ανανεώσουν τη λαϊκή χειραγώγηση και να ανακόψουν τη ριζική αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων. "
".. Είναι μονόδρομος η λαϊκή συμμαχία και η πάλη κατά του δρόμου των μονοπωλίων, της ΕΕ, που υπηρετούν τα αστικά κόμματα."

Λόγια καθαρά και σταράτα, όπως πάντα άλλωστε, που προειδοποιούν και καλούν σε οργάνωση τα λαϊκά στρώματα, άσχετα ποιά παράταξη ψήφισαν, καθώς το ακόμα αγριότερο μέλλον που μας υπόσχονται το Δ.Ν.Τ., η Ε.Ε. και τα κόμματα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ., δυστυχώς δεν θα κάνει διακρίσεις στους ψηφοφόρους ανάλογα με το χρώμα του ψηφοδελτίου που έριξαν στην κάλπη.

Οι εκλεγμένοι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι και η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΙΜΟΥ θα βρεθούν, όπως πάντα, στο πλευρό των κατοίκων του Αλίμου, ανεξάρτητα αν στήριξαν το ψηφοδέλτιό μας ή όχι. Και είμαστε βέβαιοι ότι αν στην κάλπη συναντηθήκαμε με 2.100 περίπου ψηφοφόρους, στους δρόμους του αγώνα και της διεκδίκησης θα συναντηθούμε με πολλούς περισσότερους.

Υ.Γ. Τα ίδια, μα ακριβώς τα ίδια, λένε (για να γελάσει λίγο το χειλάκι μας)

2 σχόλια:

  1. Δεν ελπιζω τιποτα
    Δεν φοβαμαι τιποτα
    Ειμαι ανεργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λαϊκή Συσπείρωση χωρίς Φ.Π.Α.!


    «Πιο πέρα είναι ένα σπίτι που καίγεται.
    Κι ύστερα ένα άλλο.
    Κι ύστερα το δικό σου».
    Γιάννης Ρίτσος
    ***
    «Ενα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων
    αρχίζει μ' ένα απλό βήμα»
    Κινέζικο ρητό
    ***
    «Οπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει...
    Παραπετάσματα βουνών, αρχιπέλαγα,
    γυμνοί γρανίτες...
    Το καράβι που ταξιδεύει το λένε ΑΓΩΝΙΑ»
    Γιώργος Σεφέρης
    Σαλπάρουμε λοιπόν. Ταξιδεύουμε. Ενα βήμα είναι πάντα η αρχή για τα μετέπειτα 999. Το καράβι μας το λένε ΑΓΩΝΙΑ. Ομως δεν είναι ίδια για τον εφοπλιστή, τον πράκτορα, τον καπετάνιο, το λοστρόμο. Οταν φτάσει η φωτιά στο δικό σου σπίτι, δύσκολο να θυμηθείς τι είπε ο ποιητής για κείνο λίγο μακρύτερα, που καιγόταν και δεν το 'βλεπες ώσπου να γευτείς τη στάχτη.
    Η λαϊκή συσπείρωση, ως πολιτική ταξική επιλογή κατ' αρχήν κι ύστερα ως σχήμα που στις τελευταίες εκλογές κατόρθωσε να γίνει το ένα πρώτο μεγάλο βήμα, σε ώρες αγωνίας και αγώνα για να μην καούν τα σπίτια, τα δικαιώματα, τα όνειρα των εργαζομένων. Είναι γερό πυρομαχικό στον πόλεμο που αγριεύει και θεριεύει και πατάει στο λαιμό ολοένα και περισσότερο και αποτελεσματικότερα όχι απλώς τους φτωχούς αλλά θανατηφόρα όσους δεν έχουν ακόμη αποκτήσει συνείδηση του εαυτού και της τάξης τους.
    Οταν ακούς μνημόνια, τρόικες, δάνεια, ληστείες, πτώχευση, κρεμάλες να στήνονται για μάζες ζωντανών ανθρώπων, πωλητήρια λαϊκού - εθνικού πλούτου, τον νυν και αεί αστικό προϋπολογισμό ενός ιδιωτικού κράτους, τότε ο ποιητής σαλπίζει αυτό που ψιθυρίζεται ως μήνυμα, όχι που ήδη έλαβες ή έστειλες, αλλά ως σήμα απ' το μέλλον που ακούει το παρόν σου.
    Κι εγώ τον καταθέτω εδώ όπως μπορώ, σα μια σταγόνα καλό παλιό κρασί για κείνο το σύντροφο, για κείνη τη συντρόφισσα, για κείνο το παιδί που δε δείλιασε, δε ντράπηκε, δεν κουράστηκε, δε βαρυγκώμησε, δε βολεύτηκε και χτύπησε πόρτες, άνοιξε μυαλά και λύγισε κάγκελα για να μπορεί σήμερα να αισθάνεται καλά που συσπείρωσε 75.000 περισσότερους με το γαρίφαλο στο χέρι. Ναι, σίγουρα δεν είναι το άπαν η κάλπη. Ομως όταν γκαστρώνεται με τέρατα και κάποτε βγάζει κι αποδεικνύει ανάμεσά τους και τολμηρούς, τότε όσοι δούλεψαν και υπεύθυνα δεν πανηγύρισαν δικαιούνται μια γουλιά στην υγειά τους, στην υγειά αυτών που υπερασπίστηκαν.
    Ακόμα κι ο αστός Γιώργος Σεφέρης την ιεράρχησε σωστά τη συνταγή των υλικών αυτής της πατρίδας, όταν έγραφε: «Ανήκω σε μια χώρα μικρή. Ενα πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο που δεν έχει άλλο αγαθό παρά τον αγώνα του λαού του, τη θάλασσα και το φως του ήλιου».
    Κι ήρθαν οι αστοί του 21ου αιώνα και δες πώς πήραν το μήνυμα του ποιητή και το 'φεραν απ' τα ορυχεία του καιρού δεμένο στα πουγκιά τους: Ο αγώνας του λαού είναι να πληρώνει τα χρέη των αφεντικών, των δυναστών, των δανειστών τους. Η θάλασσα είναι το πεδίο, τα ιμάτια, που θέλει να μοιράσει το ΝΑΤΟ σε καραβανάδες και πετρελαιάδες, σε εμπόρους των εθνών. Το φως του ήλιου πρέπει να αιχμαλωτίζεται από τους μεγαλογαιοκτήμονες που εξανδραποδίζουν λαούς και λεηλατούν τη γη τους για να απλώνουν σπόρους που δεν ξαναφυτρώνουν, μεταλλαγμένα και φωτοβολταϊκά στο δέρμα μιας γόνιμης γης...
    Λαϊκή Συσπείρωση σύντροφοι και φίλοι και τολμηροί πρωτάρηδες είναι η μόνη απάντηση στον όλεθρο. Προϊόν λαϊκό, χωρίς Φ.Π.Α. Και μια υπεραξία που γυρνάει στην πηγή της παραγωγής ως στίχος. Γιατί κανείς λαός δε χρεώθηκε και δε χρεοκόπησε παράγοντας ποιητές και εισπράττοντας - ποτέ πουλώντας - στίχους. Καλός αγώνας καλύτερη η συνέχειά του!...

    Της
    Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


    Αναδημοσιευση από Ριζοσπαστη : http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5960967&publDate=21/11/2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή