Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Φωτεινά παραδείγματα της εποχής μας...

Όπως φαίνεται στο παρακάτω σχόλιο για τον απολυμένο εργαζόμενο από το Jumbo, η εργατική τάξη της χώρας μας είναι η τάξη εκείνη που συνεχίζει να αναδεικνύει τα πραγματικά σύγχρονα πρότυπα. Πρότυπα αγωνιστών ανθρώπων που περπατάνε στη ζωή με το κεφάλι ψηλά. Αυτή είναι η απάντηση της εργατικής τάξης στο "αθώο" επιχείρημα "ότι σήμερα δεν υπάρχουν πρότυπα". Σκεφτείτε πόση σημασία έχει μια τέτοια στάση ζωής, όταν μάλιστα προέρχεται από νέο άνθρωπο ο οποίος μόλις "βγήκε" στην παραγωγή, και αμέσως είδε μπροστά του το πραγματικό πρόσωπο της εργοδοσίας και των μπράβων της. Τι έχουμε λοιπόν σε αυτή την περίπτωση ; Αγωνιστική στάση, ταξική αλληλεγγύη, μαζική απάντηση. Τρία χαρακτηριστικά που δικαιώνουν στην πράξη κάθε αγωνιζόμενο εργαζόμενο, που προσανατολίζουν σωστά, που δείχνουν το δρόμο στους υπόλοιπους. Ας προσπαθούν οι άλλοι να φτιάξουν και να επιβάλλουν πρότυπα με ή χωρίς κουκούλες. Η εργατική τάξη έχει και θα συνεχίσει να έχει και να αναδεικνύει τα δικά της...
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ!

Ο Νίκος Νικολόπουλος είχε απολυθεί από το κατάστημα Jumbo της Βάρης τον περασμένο Δεκέμβρη, επειδή πήρε μέρος στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 10 του Δεκέμβρη. Με μια άμεση και δυναμική κινητοποίηση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, η εργοδοσία αναγκάστηκε να ανακαλέσει την απόλυση, για να τον απολύσει ξανά στις 12 του Γενάρη γιατί συνέχισε να δίνει καθημερινά τη μάχη μέσα στο χώρο δουλειάς για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του και των συναδέλφων του..

Η επιχείρηση JUMBO με ομάδα εντεταλμένων, προσπάθησε να εξαγοράσει τον εργαζόμενο προτείνοντας του 50.000 ευρώ για να αποχωρήσει ¨οικειοθελώς¨ και όταν ο εργαζόμενος αρνήθηκε η εργοδοσία προσπάθησε να τον εκφοβίσει με μαφιόζικες και εκβιαστικές μεθόδους.
Τέτοιες μέθοδοι δεν θα περάσουν. Η Ελλάδα δεν θα γίνει ΗΠΑ όπου η εργοδοσία φτιάχνει καρτέλ που απειλούν συνδικαλιστές και εργαζόμενους.
Το ταξικό κίνημα έχει μακρόχρονη πείρα. Μόνο ο ανυπόταχτος αγώνας, η αγωνιστική στάση φέρνει αποτελέσματα.

Τις εργοδοτικές μεθοδεύσεις κατήγγειλε με ανακοίνωσή της και η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του Κ.Κ.Ε. ξεκαθαρίζοντας ότι τέτοιες μέθοδοι δε θα περάσουν, ενώ παρέμβαση για το θέμα έκανε η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας μαζί με κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία εμπορίου και υπηρεσιών και το ΠΑΜΕ, το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009 πραγματοποιήσαν συμβολικό αποκλεισμό σε 13 καταστήματα JUMBO σε Αθήνα-Πειραιά και πανελλαδικά.
Η συμβολική κατάληψη από τα σωματεία ήταν μια πρώτη απάντηση στην εργοδοσία JUMBO με αφορμή την απόλυση εργαζόμενου που πρωτοστάτησε στην οργάνωση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων του και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην επιχείρηση JUMBO.

Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, εργαζόμενοι του εμπορίου και των υπηρεσιών και συνδικαλιστές συντεταγμένα και οργανωμένα στις 11 το πρωί απόκλεισαν ταυτόχρονα και για περισσότερες από 3 ώρες, 29 καταστήματα της επιχείρησης «ΤΖΑΜΠΟ» σε όλη τη χώρα, δίνοντας έτσι αποφασιστική συνέχεια στον αγώνα για την ανάκληση της τρομοκρατικής απόλυσης του εργαζόμενου Νίκου Νικολόπουλου. Από νωρίς σχεδόν σε όλα τα καταστήματα βρέθηκαν και δυνάμεις της Αστυνομίας, ακόμα και ΜΑΤ (Παγκράτι, Θεσσαλονίκη) που προσπαθούσαν να τρομοκρατήσουν τους διαδηλωτές, με τις συνεχείς απειλές για βίαιη «απομάκρυνσή» τους και «συλλήψεις». Απειλές που όμως έπεσαν στο κενό. Γιατί τα ταξικά σωματεία του εμπορίου και των υπηρεσιών, πλήθος ακόμα συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και μαζί τους εκατοντάδες Κομμουνιστές και Κομμουνίστριες, ΚΝίτες και ΚΝίτισσες, έδωσαν οργανωμένα και περιφρουρημένα τη μάχη ενάντια στους κατασταλτικούς μηχανισμούς και την αστυνομία, που η κυβέρνηση επιστράτευσε για να τρομοκρατήσει τους διαδηλωτές, υπερασπιζόμενη και μ' αυτόν τον τρόπο τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Σ' αυτήν την προσπάθεια εντάσσεται και η τρομοκρατική σύλληψη το μεσημέρι δύο διαδηλωτών έξω από το κατάστημα του Ταύρου. Η αποφασιστικότητα, όμως, των ταξικών δυνάμεων, που προχώρησαν άμεσα σε μαζική συγκέντρωση έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Πετραλώνων, όπου και οδηγήθηκαν οι δύο συλληφθέντες και η δυναμική παρέμβαση για την απελευθέρωσή τους ανάγκασαν την κυβέρνηση, την εργοδοσία και την αστυνομία σε υποχώρηση. Το χαλκευμένο κατηγορητήριο με τις ψευδείς κατηγορίες της εργοδοσίας, περί φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, εξύβρισης, παράνομης βίας, έγινε φύλλο και φτερό από την αποφασιστικότητα των ταξικών δυνάμεων. Οι δύο εργαζόμενοι θα παραπεμφθούν σε δίκη με την κατηγορία περί δήθεν διατάραξης της οικιακής ειρήνης.Στο πλευρό και τον αγώνα των εργαζομένων τάχθηκαν από την πρώτη στιγμή, οι βουλευτές του ΚΚΕ,Λίλα Καφαντάρη, Εύα Μελά, Γιάννης Γκιόκας και Γιώργος Μαυρίκος. Τα ταξικά συνδικάτα του εμπορίου και των υπηρεσιών συνολικά οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ξεκαθάρισαν σε όλους τους τόνους ότι ο αγώνας θα κλιμακωθεί.

Σε ανακοίνωση για την τρομοκρατία και τις συλλήψεις στα «Τζάμπο», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει τις τρομοκρατικές συλλήψεις μελών και στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ από την αστυνομία, που έγιναν με εντολή της πολυεθνικής εταιρείας "Τζάμπο". Ο στόχος είναι να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις του ταξικού - εργατικού κινήματος έξω από τα καταστήματα "Τζάμπο", που είναι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον νεαρό εργάτη Ν. Νικολόπουλο, που απολύθηκε γιατί αρνήθηκε να υποταχθεί στις απειλές και στην προσπάθεια εξαγοράς του.

Η παρέμβαση της αστυνομίας υπέρ της εργοδοσίας φανερώνει για μια ακόμη φορά τον πραγματικό της ρόλο ως κατασταλτικού μηχανισμού και τους αντεργατικούς νόμους των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Τόσο για την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο πολυκατάστημα, όσο και σε άλλους εργασιακούς χώρους, για την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία την πρώτη ευθύνη έχει η κυβέρνηση.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και πρώτα απ' όλα τους εργαζόμενους στα πολυκαταστήματα "Τζάμπο" και στα άλλα πολυκαταστήματα να διδαχθούν από το ανυπότακτο ταξικό παράδειγμα του Ν. Νικολόπουλου, να οργανωθούν σε κάθε χώρο δουλειάς και να υψώσουν το αγωνιστικό τους ανάστημα, διεκδικώντας το δίκιο και τα δικαιώματά τους κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία και τις απειλές, τον εργοδοτικό - δικομματικό συνδικαλισμό. Ταξική συσπείρωση στο ΠΑΜΕ, ταξική αλληλεγγύη και πολιτική αντεπίθεση είναι τα όπλα μας».

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Γραφεία παράταξης

Την υποχρέωση των δημοτικών αρχών να παραχωρούν γραφείο στις παρατάξεις προβλέπει ο νόμος για την «αναδιοργάνωση της δημοτικής αστυνομίας και ρυθμίσεις λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας υπουργείου Εσωτερικών». Συγκεκριμένα, η παράγραφος 4 του άρθρου 20 του νόμου 3731/23-12-2008 ορίζει: «Για την αποδοτικότερη λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων, η δημοτική αρχή οφείλει να τους παραχωρεί γραφείο εντός του δημοτικού καταστήματος με δυνατότητα γραμματειακής υποστήριξης, εφόσον οι ανάγκες της υπηρεσίας το επιτρέπουν».

Υπογραμμίζουμε ότι η «Αγωνιστική Δημοκρατική Ενότητα» επιδίωκε κάτι τέτοιο, όπως επίσης έπειτα από δική της πρόταση συμπεριελήφθη στον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου η δυνατότητα κάθε παράταξη να έχει το δικό της χώρο στην ιστοσελίδα του Δήμου. Στην κατεύθυνση αυτή η «Αγωνιστική Δημοκρατική Ενότητα» ζητά:

* Να παραχωρηθούν γραφεία και στις παρατάξεις που δεν εκπροσωπούνται στα δημοτικά συμβούλια, αλλά με την εφαρμογή της απλής αναλογικής θα εξέλεγαν τουλάχιστον έναν σύμβουλο.
* Να αντιμετωπιστούν ισότιμα και ενιαία όλες οι παρατάξεις. Να δοθεί δηλαδή ξεχωριστός, ιδιαίτερος χώρος σε κάθε μια από αυτές.

Επανέρχονται για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

Αναδημοσιεύουμε απόσπασμα δημοσιεύματος του Ριζοσπάστη της 15/01/2009 σχετικά με την συνέχιση της προσπάθειας ιδιωτικοποίησης του τομέα αποκομιδής και ανακύκλωσης των απορριμάτων. Το άρθρο έχει ως εξής :

"Την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ανακύκλωσης και της αποκομιδής των απορριμμάτων διεκδικεί η ηγεσία (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ) της ΚΕΔΚΕ, πιστή στη λογική της ανταποδοτικότητας, που θέλει τους εργαζόμενους να πληρώνουν αδρά για τις υπηρεσίες που τους παρέχονται. Μάλιστα, σε συνεδρίαση του ΔΣ, χτες, ο πρόεδρος, Ν. Κακλαμάνης, δήλωσε πρόθυμος να δεχτεί οικονομικότερη προσφορά από ιδιωτική εταιρεία, ώστε να αναλάβει την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών.
Με πρόσχημα την αδυναμία κάποιων μικρών «καποδιστριακών» δήμων να συστήσουν δική τους υπηρεσία καθαριότητας, η ΚΕΔΚΕ επανέφερε χτες το αίτημά της να είναι δυνατή η ανάθεση σε ιδιώτες αυτής της υπηρεσίας αλλά και της ανακύκλωσης, παρά το γεγονός ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο το απαγορεύει. Η ΚΕΔΚΕ, πάντως, αποφάσισε να ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών την κατάθεση ρύθμισης, η οποία θα επιτρέπει στους δήμους κάτω των 15.000 κατοίκων, που είχαν αναθέσει τις υπηρεσίες καθαριότητας σε ιδιώτες το 2008, να συνεχίσουν με το ίδιο καθεστώς και το 2009.
Από την πλευρά του ο Χρ. Τέγος, από τη «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΔΑΣ), τόνισε ότι η λύση βρίσκεται στη δημιουργία διαδημοτικών συνεργασιών, ώστε να εξυπηρετούνται και οι δήμοι που δεν έχουν υπηρεσία καθαριότητας. Συμπλήρωσε ότι το περιβάλλον έχει κόστος και αυτό το επιβαρύνονται ως επί το πλείστον οι εργαζόμενοι και όχι το μεγάλο κεφάλαιο."

Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποια είναι η θέση της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Αλίμου κ. Ορφανού ;
Υπάρχει βέβαια μια πρώτη απάντηση σε σχετική ερώτηση της Αγωνιστικής Δημοκρατικής Ενότητας ότι το θέμα δεν αφορά τον Άλιμο καθώς το ζήτημα τίθεται για τους Δήμους που δεν μπορούν να συστήσουν δική τους υπηρεσία καθαριότητας. Όμως η πολύχρονη εμπειρία όλων μας , πείθει για το αντίθετο. Από τη δεκαετία του '80 και έπειτα, πολλές φορές χρησιμοποιήθηκαν σαν πρόσχημα υπαρκτές καταστάσεις για να προωθηθούν ιδιωτικοποιήσεις διαφόρων υπηρεσιών των Δήμων και κοινοτήτων, και βέβαια για να διαλυθούν οι εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων στους Δήμους.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν σήμερα να υπάρχουν εκατοντάδες εργαζόμενοι οι οποίοι απασχολούνται με διαφόρων ειδών συμβάσεις "γαλέρας" , ακόμα και ανασφάλιστοι. Όπως επίσης είναι γνωστό σε πάρα πολλούς δήμους ακόμα και της Αττικής οι υπηρεσίες καθαριότητας έχουν παραδοθεί στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Κατά συνέπεια είναι φανερό ότι μόνο αποπροσανατολιστικά λειτουργούν τέτοιες δηλώσεις. Στόχο έχουν τον εφησυχασμό των εργαζόμενων, μέχρι να τους φέρουν προ τετελεσμένων γεγονότων. Τότε θα λένε ότι έτσι λέει ο νόμος δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Η λύση βρίσκεται στην συντονισμένη αντίδραση των εργαζόμενων στο Δήμο αλλά και των κατοίκων του δήμου μας, πριν από όλα αυτών που πλήττονται από την ιδιωτικοποίηση. Δηλαδή των εργαζόμενων, των μικρών επαγγελματιών και εμπόρων, των χαμηλοσσυνταξιούχων. Αντίδραση η οποία πρέπει να στοχεύει στην αλλαγή των συσχετισμών σε πρώτο επίπεδο στο Δήμο Αλίμου, αλλά και γενικότερα στη χώρα μας, καθώς είναι φανερό ότι δήμαρχοι που στηρίζονται από Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να σταθούν απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, όχι γιατί στερούνται καλών προθέσεων, αλλά γιατί τα συγκεκριμένα κόμματα είναι ένθερμοι υποστηρικτές των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ανάμεσα στα άλλα έχουν στόχο την πλήρη παράδοση της δημοτικής περιουσίας αλλά και όλων των υπηρεσιών του Δήμου στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Μια σημαντική απώλεια



Έφυγε χτες από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο παλαίμαχος κομμουνιστής, αντάρτης του Ε.Λ.Α.Σ. και του Δ.Σ.Ε. Μιχάλης Διγαλάκης. Στον επικήδειο λόγο της κομματικής οργάνωσης Αλίμου του Κ.Κ.Ε. στην πολιτική κηδεία που έγινε στο κοιμητήριο Βύρωνα ειπώθηκαν τα παρακάτω λόγια στην προσπάθεια να σκιαγραφηθεί η προσωπικότητά του.

Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι,

Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για να αποχαιρετήσουμε το σ. Μιχάλη Διγαλάκη. Δυστυχώς μια μεγάλη απώλεια για όλο το Κόμμα και ιδιαίτερα για την ΚΟΒ Αλίμου του Κ.Κ.Ε. καθώς ο σ. Μιχάλης για πολλές δεκαετίες αποτέλεσε την κολώνα που πάνω της στηρίχτηκε σε καλές και δύσκολες εποχές η Κ.Ο.

Ιδιαίτερα την περίοδο που σχεδόν ταυτόχρονα με τις αντεπαναστατικές ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες, είχαμε την προσπάθεια διάλυσης του Κόμματος από τους αναθεωρητές. Σε κείνη ακριβώς την περίοδο με κέντρο το σ. Μιχάλη στήθηκε πάλι στα πόδια της η Κ.Ο. Η συμβολή του ήταν τεράστια. Ήταν ο κρίκος και το ζωντανό παράδειγμα που συνέδεσε εμάς, τα νεώτερα μέλη του Κόμματος, με εκατοντάδες πιστούς οπαδούς και φίλους του Κόμματος. Δουλεύοντας ακούραστα και ασταμάτητα, πόρτα την πόρτα, μας έφερε σε επαφή με όλον αυτόν τον κόσμο, τους περισσότερους από τους οποίους δεν τους ξέραμε. Επιπλέον εκείνη την κρίσιμη περίοδο εκλέχτηκε γραμματέας της Κ.Ο.

Όμως η πλούσια ιστορία του σ. Μιχάλη δεν ξεκινάει τότε. Η αφετηρία της βρίσκεται στα χρόνια της κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης και διατρέχει 65 από τα 90 χρόνια της αγωνιστικής πορείας του Κόμματός μας. Όπως μας έλεγε, ξεκίνησε από το χωριό του την Ραβδούχα στο νομό Χανίων, παίρνοντας , χωρίς την άδειά του, τα στιβάνια και το όπλο του πατέρα του, για να πάει να συναντήσει τους αντάρτες του ΕΛΑΣ στα βουνά της Κρήτης και να πάρει μέρος στον ηρωικό αγώνα του ΕΛΑΣ για την απελευθέρωση της χώρας μας από τους φασίστες κατακτητές της.

Όταν ο ΕΛΑΣ απελευθέρωσε την πατρίδα μας, ήρθε η νέα κατοχή από τους Εγγλέζους ιμπεριαλιστές και τα εγχώρια τσιράκια τους, ξαναπήρε τα όπλα και βγήκε στο βουνό, αντάρτης με το Δ.Σ.Ε. συμμετέχοντας ενεργά στην πιο μεγάλη στιγμή της ταξικής πάλης στη χώρα μας, μέχρι σήμερα.

Στη συνέχεια για χρόνια δούλεψε, όπως όλοι οι κομμουνιστές μέσα από τις γραμμές της ΕΔΑ.

Στα δύσκολα χρόνια της εφτάχρονης δικτατορίας, όταν το Κόμμα έδωσε εντολή να φτιαχτούν παράνομες κομματικές οργανώσεις, ο σ. Μιχάλης ήταν πάλι εκεί, στην πρώτη γραμμή. Μαζί με μια χούφτα αποφασισμένους κομμουνιστές στήσανε την παράνομη οργάνωση του Κ.Κ.Ε. στον Άλιμο.

Στην μεταπολίτευση εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος. Διετέλεσε για αρκετά χρόνια δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλίμου, αφήνοντας και σε αυτό το μετερίζι έντονα τα χνάρια του.

Διετέλεσε μέλος του Γραφείου της Αχτιδικής Επιτροπής της Αχτιδικής Οργάνωσης Νοτίων προαστίων του Κόμματος, συνδυάζοντας για χρόνια την καθοδηγητική με την μαζική δουλιά. Για σειρά ετών ήταν πρωτοπόρος στις οικονομικές εξορμήσεις του Κόμματος, οργώνοντας με το κουπόνι στο χέρι όλο τον Άλιμο. Κανένας δεν έλεγε όχι στο Μιχάλη. Το ίδιο έκανε στις εξορμήσεις με το Ριζοσπάστη, μέχρι το τέλος. Τίποτα δεν κράταγε για τον εαυτό του. Όσο κόσμο ήξερε φρόντιζε να τον γνωρίζει στους νεώτερους συντρόφους.

Αν μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάτι από την πλούσια δράση του, και με κίνδυνο να υποτιμήσουμε άλλα χαρακτηριστικά της, θα λέγαμε ότι ξεχώριζε για τους καθημερινούς αγωνιστικούς δεσμούς που κρατούσε μέχρι το τέλος με τους απλούς ανθρώπους του λαού μας. Πάσχιζε όλα τα χρόνια να πείσει εμάς τους νεώτερους ότι κάτω από οποιεσδήποτε καταστάσεις θα πρέπει να είμαστε μέσα στον κόσμο, να έχουμε ουσιαστική σχέση μαζί τους. Να συζητάμε μαζί τους για όλα. Από τα προσωπικά τους προβλήματα μέχρι τα ζητήματα που η ταξική πάλη φέρνει στην επικαιρότητα. Να μην σταματάμε να τους ενημερώνουμε για τις θέσεις του Κόμματος, να οργανώνουμε τους καθημερινούς μικρούς και μεγάλους αγώνες τους. Είναι πραγματικά απίστευτο για μας τους νεώτερους να αντιληφθούμε τον κόσμο που γνώριζε,

Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι,

Σήμερα αποχαιρετάμε έναν σύντροφο από τους τελευταίους της γενιάς του Ε.Λ.Α.Σ. και του Δ.Σ.Ε. Τα λίγα χαρακτηριστικά του που αναφέραμε διαμορφώθηκαν στο καμίνι της ταξικής πάλης στη διάρκεια 65 χρόνων ηρωικού αγώνα του Κόμματός μας και του σ. Μιχάλη.

Τη σκυτάλη που μας έδωσε ο Μιχάλης και η γενιά του, την κρατάνε σήμερα στα χέρια τους νέες γενιές κομμουνιστών, παλεύοντας καθημερινά για την επίτευξη των στόχων του Κόμματος. Για την ανασύνταξη του εργατικού και του λαϊκού κινήματος. Για το κτίσιμο του Μετώπου. Για την ισχυροποίηση και τη μαζικοποίηση του Κ.Κ.Ε.

Σύντροφε η σκυτάλη που μας δώσατε είναι σε καλά χέρια.

«Οι μέρες που λαχτάρησες θα ‘ρθούν»

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Ανακοίνωση

Η Επιτροπή Ειρήνης Αλίμου καταγγέλλει το βάρβαρο έγκλημα που διαπράττει η κυβέρνηση του Ισραήλ κατά του δοκιμαζόμενου, τόσα χρόνια τώρα, Παλαιστινιακού λαού, με τη στήριξη των ΗΠΑ και τη συνενοχή της ΕΕ.
Επισημαίνουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση, στις 8 Δεκέμβρη 2008, αποφάσισε την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων με το Ισραήλ, αποδίδοντας σ’ αυτό το κράτος καθεστώς σχεδόν κράτους μέλους χωρίς κανένα όρο ή δέσμευση.
Έτσι το Ισραήλ βομβαρδίζει ανενόχλητα και προβαίνει σε μαζική σφαγή των Παλαιστινίων.
Η Επιτροπή Ειρήνης Αλίμου καλεί το λαό:
· να καταδικάσει την ισραηλινή κυβέρνηση, καθώς και τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση που στηρίζουν την ισραηλινή βαρβαρότητα.
·να στηρίξει το δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων κατά της ισραηλινής κατοχής και τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα εδάφη του 1967, χωρίς εποικισμούς και τείχη.
Όσοι υιοθετούν τακτική ίσων αποστάσεων απέναντι στους δολοφόνους και τα θύματα τους, είναι συνένοχοι στο έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού.
Επιτροπή Ειρήνης Αλίμου

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

Σύγχρονη γενοκτονία

Αυτός που μένει στην επιφάνεια λέει, "σκέψου ότι ο λαός που έγινε πραγματικό ολοκαύτωμα από τους Χιτλερικούς φονιάδες, σήμερα κάνει τα ίδια". Σωστό είναι αυτό, αλλά δεν ωφελεί κανένα, να μένουμε εκεί. Δυστυχώς είναι μόνο η επιφάνεια. Αφενός γιατί δεν είναι συμμέτοχος όλος ο Ισραηλινός λαός, αλλά και γιατί δεν φτάνει στη ρίζα. Η ρίζα του προβλήματος δεν πρέπει να αναζητηθεί στη σφαίρα της ψυχολογίας. Είναι πιο πεζή, πιο ωμή, πιο δολοφονική. Αυτός που οπλίζει το Ισραήλ έχει όνομα. Ιμπεριαλισμός λέγεται, και φοράει το προσωπείο του Ομπάμα, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και οι λοιπές ...δημοκρατικές δυνάμεις να τον ωραιοποιήσουν, τα εκατοντάδες δολοφονημένα γυναικόπαιδα στην Παλαιστίνη τον δείχνουν όπως είναι. Το Γ' Ράιχ της εποχής μας, ένα κράτος δολοφόνος μικρών παιδιών και αμάχων, οπλισμένο από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. Οι σύγχρονοι δοσίλογοι είναι αυτοί που ενώ χτες πανηγύριζαν για την εκλογή του Ομπάμα, σήμερα ψελλίζουν ότι ...έκανε διακοπές και δεν μπορούσε να καταδικάσει το έγκλημα. Σήμερα είναι η ώρα να αντιδράσουμε. Πρώτα από όλα να σταματήσουμε να πιστεύουμε τους πολύχρωμους υπερασπιστές του κράτους-δολοφόνου. Στη συνέχεια αυτό να απαιτήσουμε την απομόνωση των δολοφόνων ιμπεριαλιστών και των στηριγμάτων τους. Να απαιτήσουμε τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους. Το έγκλημα γίνεται στην Παλαιστίνη αλλά μας αφορά όλους.