Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ο δεκάλογος του ψηφοφόρου που δεν είναι κοψοχέρης

Μετά από δύο περίπου μήνες προεκλογικής περιόδου, φτάνουμε στην τελική ευθεία των φετινών εκλογών. Μετά από τόσα που ακούσαμε ας δούμε για ποιούς λόγους θα πάμε στην κάλπη για να ψηφίσουμε τους συνδυασμούς της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ τόσο στο δήμο Αλίμου όσο και στην περιφέρεια Αττικής.
1. Πάμε να ψηφίσουμε και δεν απέχουμε γιατί δεν πέφτουμε στην απόχη της αποχής, δεν τσιμπάμε στη λογική "όλοι ίδιοι είναι".

2. Γιατί επιβάλλεται οι συνδυασμοί που υποστηρίζει το Κ.Κ.Ε. να βγούν ενισχυμένοι από την κάλπη. Γιατί ξέρουμε καλά ότι το Κ.Κ.Ε. ήταν και χθες δίπλα μας, όπως θα είναι και αύριο. Στα δύσκολα πάντα ήταν δίπλα μας. Ποτέ δεν κιότεψε, ποτέ δε συμβιβάστηκε, ποτέ δε μας κοροϊδεψε. Ότι μας είπε ήταν αλήθεια.

3. Γιατί ψηφίζοντας ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ βάζουμε ο καθένας το λιθαράκι μας, να υψωθεί λαϊκό φράγμα στα εκφρασμένα σχέδιά τους για νέα αντιλαϊκή επέλαση. Η σημαντική άνοδος του ποσοστού των συνδυασμών του Κ.Κ.Ε. θα εμπνεύσει και θα κινητοποιήσει σε νέους αγώνες.

4. Γιατί ακόμα και αν διαφωνούμε με το Κ.Κ.Ε., ξέρουμε πολύ καλά ότι έχουμε δρόμο μπροστά μας μέχρι να πείσουμε ή να πεισθούμε. Σήμερα όμως δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε. Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα, ότι συμπορευόμαστε με τους ορθοστατούντες και ορθοβαδίζοντες.

5. Γιατί δε τσιμπάμε στα "αντιμνημονιακά" ψηφοδέλτια ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών. Το Κ.Κ.Ε. δεν καπηλεύεται τις διαθέσεις του κόσμου ενάντια στο μνημόνιο και το ΔΝΤ, δεν παίρνει ευκαιριακά θέση ενάντια σε αυτά. Όταν το 1992 ακόμα, έλεγε, κόντρα σε όλους τους άλλους, όχι στη συνθήκη του Μάαστριχτ, αυτοί οι άλλοι (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ) το κατηγορούσαν ότι είναι αναχρονιστικό, δογματικό, με αποστεωμένη σκέψη κ.α. Σήμερα που η συνθήκη του Μάαστριχτ συμπεριλαμβάνεται στο μνημόνιο, αυτοί οι ίδιοι πάλι, καμώνονται ότι έιναι "ενάντια" στο μνημόνιο.

6. Γιατί δεν μας τρομοκρατούν οι εκβιασμοί "ή μας ψηφίζετε ή το χάος" του πρωθυπουργού. Πάμε με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για να τους τρομοκρατήσουμε εμείς.

7. Γιατί θέλουμε δήμαρχο και δημοτική αρχή, που αντιστέκονται, προτάσσουν τις λαϊκές ανάγκες, δεν υποτάσσονται, δε συναλλασσονται, δε λογοδοτούν σε κανέναν άλλο παρά μόνο στο λαό.

8. Γιατί θέλουμε δήμαρχο και δημοτική αρχή, που εμπνέουν, κινητοποιούν και φέρνουν στο προσκήνιο τις λαϊκές δυνάμεις.

9. Γιατί μόνο η οργή και η αγανάκτησή μας δε φτάνει. Πρέπει το "σιχτίρισμα" σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να βρει θετική διέξοδο, να γίνει ψήφος στους συνδυασμούς της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ. Αλλιώς ο θυμός μας θα πάει χαμένος.

10. Γιατί η ψήφος στην ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είναι ψήφος ελπίδας και προοπτικής για μας και τα παιδιά μας.

Καλό βόλι...
Χρήστος Δουρίδας
Υποψήφιος δήμαρχος Αλίμου

Υ.Γ. ο ΜΕΓΑΛΟΣ Στέλιος περιγράφει το αύριο, αν δε διεκδικήσουμε σήμερα τον πλούτο που παράγουμε

4 σχόλια:

  1. Λες: Πολύ καιρό αγωνίστηκες. Δεν μπορείς άλλο πια ν’ αγωνιστείς. Άκου λοιπόν: Είτε φταις είτε όχι: Σαν δε μπορείς άλλο να παλέψεις, θα πεθάνεις.

    Λες: Πολύ καιρό έλπιζες. Δεν μπορείς άλλο πια να ελπίσεις. Έλπιζες τi; Πως ο αγώνας θαν’ εύκολος;

    Δεν είν’ έτσι. Η θέση μας είναι χειρότερη απ’ όσο νόμιζες.

    Είναι τέτοια που: Αν δεν καταφέρουμε το αδύνατο Δεν έχουμε ελπίδα.

    Αν δεν κάνουμε αυτό που κανείς δεν μπορεί να μας ζητήσει Θα χαθούμε.

    Οι εχθροί μας περιμένουν να κουραστούμε.

    Όταν ο αγώνας είναι στην πιο σκληρή καμπή του.
    Οι αγωνιστές έχουν την πιο μεγάλη κούραση.
    Οι κουρασμένοι, χάνουν τη μάχη.

    Μπ.Μπρεχτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα εγώ αρνούμαι να πεθάνω,
    κι υπόσχομαι κάτι να κάνω,
    να φύγουν δράκοι και προστάτες,
    κι όσοι από μας τους κάνουν πλάτες.
    Τώρα είναι καιρός, τώρα είναι καιρός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ν αγαπάς την ευθύνη! Να λες , εγώ μονάχος μου μπορώ να σώσω τον κόσμο , αν δε σωθεί θα φταίω εγώ..."

    Ν.Καζαντζάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΑΦΙΛΗ-ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ
    http://www.youtube.com/watch?v=YGa2IDE_jBg

    ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΑΦΙΛΗ-ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ
    http://www.youtube.com/watch?v=Zq3kthfX6oA

    ΑπάντησηΔιαγραφή