Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Ναυτεργάτες και απεργία

Λάβαμε από φίλο του ιστολογίου και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο, το οποίο προσυπογράφουμε...


Κρίθηκε παράνομη και αντισυνταγματική η απεργία των ναυτεργατών. Σε μια χώρα όπου (κάθε τι νόμιμο είναι και ηθικό) σύσσωμη η κυβέρνηση των «αντιεξουσιαστών» μας κάνει επίδειξη δύναμης και εξουσίας.


Έτσι όταν θέλει χρησιμοποιεί εισαγγελείς και δικαστές και βγάζει καταδικαστικές αποφάσεις μέσα σε λίγες μέρες. Με σύμμαχο της φυσικά την ΝΔ και το ΛΑΟΣ και όλα τα ελεγχόμενα ΜΜΕ που μοναδικό σκοπό έχουν να διαστρεβλώνουν και να παραποιούν γεγονότα και καταστάσεις προς όφελος των αφεντικών τους. Με μια καταιγιστική έως και προπαγανδιστική ενημέρωση για την δήθεν ταλαιπωρία του κόσμου και την δυσφήμιση του τουρισμού.


Όταν τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια έχουν λεηλατήσει τα πάντα, όταν μεγάλο μέρος των πολιτικών που κυβέρνησαν, είναι μπλεγμένοι σε μεγάλα σκάνδαλα με μίζες δισεκατομμυρίων, όταν τα έχουν ξεπουλήσει όλα και τώρα προσπαθούν να ξεπουλήσουν και ότι έχει απομείνει και όταν για πολιτικά και οικονομικά εγκλήματα σε βάρος του δημοσίου (δηλαδή όλων μας) με το ζόρι φτιάχνουν «εξεταστικές επιτροπές» για την διερεύνηση των σκανδάλων (εδώ γελάνε !!!), που είναι οι εισαγγελείς τους και οι δικαστές τους με τις γρήγορες αποφάσεις ;


Αν μια απεργία κάποιων εργαζομένων κρίνεται παράνομη γιατί εμποδίζει και ταλαιπωρεί (όπως μας λένε) χιλιάδες πολίτες τότε τι πρέπει να πούμε για την ταλαιπωρία και τα πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα και εγκλήματα των τελευταίων τριάντα πέντε χρόνων που ταλαιπώρησαν και ταλαιπωρούν δέκα εκατομμύρια Έλληνες ;


Αυτά ανάμεσα σε άλλα μας έχουν φτάσει στην κατάσταση που είμαστε τώρα. Αλήθεια πόσο ειρωνικά ακούγεται που τους έπιασε ο πόνος για τον τουρισμό και τον κόσμο που «ταλαιπωρείται» τώρα. (Δες με τι ευκολία ψηφίζουν το ασφαλιστικό και μετά πες μου αν πονάνε)


Και αλήθεια για ποιον ελληνικό τουρισμό μιλάμε όταν πέντε έξι γραφεία πολυεθνικών ελέγχουν τον παγκόσμιο τουρισμό τα τελευταία χρόνια. Αυτό είναι κάτι που το ξέρουν όλοι όσοι απασχολούνται και δουλεύουν με τον τουρισμό.


Αλήθεια ποιος λογικός άνθρωπος πιστεύει ότι αποτελεί δυσφήμιση για μια χώρα μια απεργία κάποιων εργαζομένων (μόνο σε δικτατορικά κράτη δεν κάνουν απεργίες) όταν παγκοσμίως ακούγονται για την Ελλάδα μεγάλα έως και τερατώδη σκάνδαλα με μίζες πολιτικών που καλύπτονται από παραθυράκια νόμων που οι ίδιοι έχουν φτιάξει για να φαίνονται …νόμιμοι και ηθικοί, όταν φτιάχνουν νόμους που παραγράφουν τα εγκλήματα τους ;


Πως μπορούν να μιλάνε για παράνομες απεργίες, με ποιο δικαίωμα κρίνουν την αγωνία χιλιάδων ανθρώπων να διεκδικήσουν το δικαίωμα της εργασίας τους ;


Η αλήθεια είναι ότι αυτό που θέλουν να πετύχουν με την άρση του καμποτάζ είναι μόνο να μεγαλώσουν τα κέρδη τους, τα κέρδη των πολυεθνικών, τα κέρδη των εφοπλιστών, τις μίζες τις δικές τους και από την άλλη μεριά οι ναυτεργάτες το μόνο που θέλουν να εξασφαλίσουν είναι το δικαίωμα στην εργασία τους ,το μεροκάματό τους.


Αν πραγματικά νοιάζονται και ενδιαφέρονται για την ταλαιπωρία των ταξιδιωτών τότε είναι στο χέρι των εφοπλιστών να κερδίσουν την κατανόηση και την συμπάθεια του απλού κόσμου προσφέροντας δωρεάν ως αποζημίωση και ως διαφήμιση τα ναύλα του ταξιδιού τους.


Στο μόνο που θα συμφωνήσω σε μια χώρα που την κυβερνούν «αντιεξουσιαστές» που φορούν σοσια-ληστικο μανδύα, που ήρθαν στη εξουσία με το σύνθημα «σοσιαλισμός η βαρβαρότητα» και που κάθε τι νόμιμο είναι και ηθικό, είναι τούτο.


ΝΑΙ είναι αλήθεια ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΙ και οι απεργίες μας το ίδιο, αφού πιστεύω ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε διαφορετική αντίληψη της έννοιας της ηθικής και της νομιμότητας, της έννοιας της εξουσίας και των αντιεξουσιαστών της έννοιας του σοσιαλισμού και της βαρβαρότητας, σε μια δημοκρατία που όλοι είμαστε ίσοι στον νόμο αλλά μόνο στην φαντασία μας.


Είναι καιρός λοιπόν να μας κρίνουν όλους παράνομους επειδή διεκδικούμε το δικαίωμα στην εργασία επειδή νοιαζόμαστε για τους συνανθρώπους μας επειδή έχουμε το θράσος να διεκδικούμε μέρος αυτών που εμείς παράγουμε επειδή έχουμε το θράσος να θέλουμε να ζήσουμε.


ΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ,


ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ


ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ

ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ !!!

Εσύ φίλε μου που αληθινά οργίζεσαι με το αποτρόπαιο έγκλημα του "κράτους δολοφόνου"

Εσύ φίλε μου που ξεχνάς ότι η εξωτερική πολιτική μιας χώρας είναι συνέχεια της πολιτικής που ασκεί στο εσωτερικό της

Εσύ φίλε μου που θεωρείς ότι η γενοκτονία των Παλαιστινίων γίνεται ...κάπου μακριά

Εσύ φίλε μου που περίμενες καταδίκη των δολοφόνων από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ

Εσύ τέλος φίλε μου που θεωρείς ότι το γεγονός μας αφορά ελάχιστα, σκέψου... 

Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά και η προηγούμενη της Ν.Δ. τι έχουν κάνει για να βάλουν φραγμό στη δράση του διεθνούς ιμπεριαλισμού (...κακή λέξη, που περιεκτικά περιγράφει την πραγματικότητα) ;

Τι έκαναν σε όλες τις προηγούμενες δολοφονικές επιδρομές της πολεμικής μηχανής του Ισραήλ, ενάντια σε άμαχο πληθυσμό, γερόντους και παιδιά;

Αφού πρώτα φρόντισαν να υπογράψουν συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας, στη συνέχεια ψέλλιζαν και αναμασούσαν τις τουλάχιστον προκλητικές δηλώσεις της Ε.Ε., που στην ουσία εξισώνοντας τον θύτη με το θύμα, έδιναν από τη μια συχωροχάρτι στο Ισραήλ, και από την άλλη την απαραίτητη "νομιμοποίηση" για να συνεχίσει να δολοφονεί.

Χτες το Συμβούλιο Ασφαλείας συνεδρίαζε τέσσερις ώρες για να καταφέρει να βγάλει ανακοίνωση "καταδίκης" της πειρατικής και δολοφονικής επιδρομής στη νηοπομπή αλληλεγγύης. 

ΗΠΑ, Ε.Ε. και οι όπου γης ιμπεριαλιστές πάντα στήριζαν, για να μην πούμε ενθάρρυναν, τη στρατιωτική δράση του Ισραήλ.

Η κατάληξη της πολιτικής τους φάνηκε χτες.

Το ακόμα προκλητικότερο όμως γεγονός είναι η στάση της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Έσπασε ο διάολος το ποδάρι και την ώρα της δολοφονικής επίθεσης, διεξάγονταν τα κοινά (!!) ελληνο-ισραηλινά γυμνάσια, αποτέλεσμα της συμφωνίας που έχει υπογραφεί. Τότε "λαύροι" βγήκαν και ξιφουλκώντας σαν τον Δον Κιχώτη μήνυσαν στο Ισραήλ ότι για τιμωρία του σταματάνε τα γυμνάσια. Εννοείται βέβαια ότι σταματάνε τα γυμνάσια που γίνονταν αυτή την περίοδο. Τα άλλα θα γίνουν κανονικά όταν κατακάτσει ο κουρνιαχτός. Αλοίμονο άλλωστε αν μας χαλάσει τη συμφωνία ένα γεγονός τέτοιο.

Επίσης εννοείται ότι καμία αναφορά δεν γίνεται για το πλοίο του πολεμικού ναυτικού που περιπολεί ανοικτά του Λιβάνου, κάνοντας εκ του ασφαλούς τον χωροφύλακα στους Παλαιστίνιους. 

Όπως ίσως είναι γνωστό τα διεθνή ύδατα, εξομοιώνονται με το έδαφος της χώρας στην οποία ανήκει το πλοίο. 

Έτσι εκεί που ξεσάλωσαν οι "απόγονοι" του Κολοκοτρώνη είναι όταν "έκαναν την πάπια", για το γεγονός ότι η επίθεση έγινε στα διεθνή ύδατα, κατά συνέπεια επί ελληνικού εδάφους(!!!) . Τέτοια υπεράσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας. 

Αυτή είναι η "εθνικά ανεξάρτητη πολιτική" της κυβέρνησης, που στο εσωτερικό της χώρας σέρνει τους εργαζόμενους στο κρεματόριο του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε., και στο εξωτερικό στην ουσία αθωώνει τον ιμπεριαλισμό.

Η απάντηση σε όλους αυτούς είναι το δυνάμωμα της αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, η καταδίκη του κράτους του Ισραήλ, και την ίδια ώρα των Η.Π.Α. και Ε.Ε. που το στηρίζουν.

Υ.Γ.1 Έχει μεγάλη σημασία να αναδειχτεί η αντίδραση μεγάλων τμημάτων του λαού του Ισραήλ που χτες βγήκαν στους δρόμους καταγγέλοντας την κυβέρνηση της χώρας τους, για την δολοφονική επιδρομή. Υπάρχουν και αυτοί οι Ισραηλινοί...

Υ.Γ.2 Όσο για τους εγκάθετους των Μ.Μ.Ε. που χτες αφιέρωναν τηλεοπτικό χρόνο, για να δώσουν το λόγο στον εκπρόσωπο του Ισραηλινού στρατού για να δικαιολογήσει την επιδρομή, τι να πούμε ;