Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Για την περιοχή των Αμπελακίων

Την Κυριακή 3 Οκτώβρη παρακολουθήσαμε στην εκδήλωση του Συλλόγου «Αμπελάκια» την προσπάθεια του Δ.Σ. και της δημοτικής αρχής να πείσουν τους κατοίκους της περιοχής ότι ζουν περίπου στον παράδεισο και ότι όλα τα μικροπροβλήματα που υπάρχουν θα λυθούν ως δια μαγείας το επόμενο διάστημα. Οι ομιλητές του Συλλόγου και ο εκλεκτός του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δήμαρχος Αλίμου, μας απαρίθμησαν, για μια ακόμα φορά, τα έργα που έγιναν και «θα» γίνουν στα Αμπελάκια.

Ξέχασαν όμως να μας πουν ότι το «σημαντικότερο» έργο που έγινε στα Αμπελάκια, με την αποφασιστική συμβολή και διευκόλυνση της δημοτικής αρχής, σε χρόνο ρεκόρ, παρακάμπτοντας όλα τα εμπόδια και την γραφειοκρατία είναι το σούπερ μάρκετ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ!

Μας μίλησαν για την απαλλοτρίωση του οικοδομικού τετραγώνου 375 που έγινε πληρώνοντας 6 εκατομμύρια ευρώ τους μεγαλοιδιοκτήτες. «Ξέχασαν» όμως να μας πουν ότι μπορεί να «ρύθμισαν» το χρέος του δήμου αλλά δεν έκαναν τίποτα για το χρέος 21 οικογενειών της περιοχής, με αποτέλεσμα να καλούνται αυτές σήμερα, να πληρώσουν 1 εκατομμύριο ευρώ αποζημίωση.

Είπαν για μια ακόμα φορά ότι θα γίνει το 8ο δημοτικό σχολείο στο Ο.Τ. 370, ξέχασαν όμως να μας πουν ότι στο 3ο δημοτικό σχολείο που πηγαίνει η πλειοψηφία των παιδιών από τα Αμπελάκια, στοιβάζονται υπερδιπλάσιοι μαθητές από τις προδιαγραφές του σχολείου, την ίδια ώρα που έχουν μετατρέψει βοηθητικές αίθουσες σε αίθουσες διδασκαλίας, χωρίς στοιχειώδη φωτισμό, δίπλα στις εγκαταστάσεις του καλοριφέρ.

Είπαν για μια ακόμα φορά για τη δημιουργία της πλατείας Αμπελακίων, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ούτε καν η μελέτη.

Είπαν για τη δημιουργία και νέου παιδικού σταθμού στην Καλαμακίου, ξέχασαν όμως να μας πουν ότι σε συνθήκες οξύτατης οικονομικής κρίσης για τη λαϊκή οικογένεια τα τροφεία αποτελούν ένα ακόμα δυσβάσταχτο οικονομικό χαράτσι και ο 3ος βρεφονηπιακός σταθμός που λειτουργεί σήμερα στην Αμμοχώστου θα αδειάσει από προσωπικό σε δύο μήνες που τελειώνουν οι συμβάσεις της πλειοψηφίας του εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Οι εκλεκτοί του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δε ξεχνάνε, ούτε σε τέτοια ζητήματα, να κάνουν σαφές με ποιους τάσσονται. Όταν πρόκειται να εξυπηρετήσουν μεγαλοϊδιοκτήτες γης και πολυεθνικές είναι ευέλικτοι κι ευλύγιστοι, ενώ για τις λαϊκές οικογένειες επιφυλάσσουν ακάλυπτες επιταγές κι εμπόριο ελπίδας.

Στις 7 και 14 Νοέμβρη έχουμε την ευκαιρία

  • να διαλέξουμε τώρα τη πλευρά του αγώνα, τη ρήξης και της ανατροπής,
  • να απομονώσουμε τους εκπροσώπους των μονοπωλίων, να γυρίσουμε τη πλάτη σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και στα «αναχώματα» που προβάλουν σε δήμο και περιφέρεια,
  • να συμβάλουμε στη προοπτική της Λαικής Εξουσίας.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ, ΕΛΠΙΔΑ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Ενισχύουμε με την ψήφο μας, τους συνδυασμούς της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ τόσο στην περιφέρεια όσο και στον Δήμο. Ψηφίζουμε τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ παντού.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ

Υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής : Θανάσης Παφίλης

Υποψήφιος δήμαρχος Αλίμου : Χρήστος Δουρίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου