Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2009

Ελάτε να σας ...εκσυγχρονίσουμε

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Αλίμου συζητήθηκε ανάμεσα στα άλλα και το θέμα της υπογειοποίησης των εναερίων δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στη Λεωφόρο Καλαμακίου. Θα πεί κανείς ότι το θέμα δεν παρουσίαζε ενδιαφέρον. Και όμως.
Όπως αποδείχτηκε από την τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της Αγωνιστικής Δημοκρατικής Ενότητας Χρήστου Δουρίδα πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα χρηματοδοτηθεί κατά το ήμισυ (περίπου 250.000 ευρώ !!!) από το Δήμο Αλίμου. Δηλαδή για ένα έργο το οποίο είναι υποχρεωτικό για τη Δ.Ε.Η., δηλαδή για μια εταιρεία κατά το ήμισυ ιδιωτική, υποχρεώνεται ο Δήμος να αναλάβει το μισό κόστος. Δηλαδή όποια ιδιωτική εταιρεία θέλει να εκσυγχρονίσει τις εγκαταστάσεις της, ας πάειι στο Δήμο Αλίμου για να εισπράξει το μισό κόστος. Δηλαδή εκεί που μας χρωστάνε μας τρώνε και το βόδι.
Οικονομική επιβάρυνση θα έχει το εν λόγω έργο και στους κατοίκους της λεωφόρου Καλαμακίου, καθώς θα υποχρεωθούν να αναλάβουν το κόστος μετατροπής των υποδομών των κατοικιών τους για να συμβαδίζει με την υπογειοποίηση των δικτύων της Δ.Ε.Η.
Αυτά συμβαίνουν την ίδια ώρα που και για το παραμικρό αναγκαίο έργο που πρέπει να γίνει στις γειτονιές της πόλης, η δημοτική αρχή επικαλείται ότι δεν υπάρχουν χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου