Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Εκλογικές διακηρύξεις Ορφανού και Τσαμπαρλή (2)

Αναφερθήκαμε εκτενώς στην εκλογική διακήρυξη του κ. Ορφανού. Σήμερα θα ασχοληθούμε με αυτή του κ. Τσαμπαρλή.
Όλα αλλάζουν και όμως όλα μοιάζουν ίδια...
Τέσσερα χρόνια μετά τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, η Ν.Δ. και ο εκλεκτός της κ. Τσαμπαρλής επανέρχονται με το "Συμβόλαιο κοινωνικής αλληλεγγύης" όπως το ονομάζουν. Με αυτό στοχεύουν στο εκλογικό σώμα των φτωχότερων κοινωνικών ομάδων του Αλίμου.
Υπόσχονται λοιπόν κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και των συνδρομών σε πολιτιστικό και αθλητικό οργανισμό. Αλλά κ. Τσαμπαρλή το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι επί 6 χρόνια που το κόμμα της Ν.Δ. βρισκόταν στην κυβέρνηση, οδηγήσατε, γιατί δεν προσέξαμε να διαφωνείτε πουθενά με το κόμμα σας, χιλιάδες κατοίκους στην ανεργία, στην ανασφάλιστη εργασία, στην αβεβαιότητα για το αύριο. Μάλλον όψιμο φαίνεται το ενδιαφέρον σας για τα φτωχά λαϊκά στρώματα, και θα προσθέταμε όχι μόνο όψιμο αλλά και ιδιοτελές. Εκλογές σου λέει έχουμε, μπορούμε να τάξουμε το οτιδήποτε, με σκοπό να παραπλανήσουμε τους κατοίκους και να τους οδηγήσουμε στην κάλπη για να μας ψηφίσουν, και μετά βλέπουμε.
Εξάλλου ο κ. Τσαμπαρλής διετέλεσε επι μακρόν πρόεδρος και μέλος Δ.Σ. παιδικών σταθμών, και δεν θυμόμαστε τότε να καταργήθηκαν τα τροφεία.
Νομίζουμε ότι είναι φανερό, τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης μας, οι άνθρωποι του καθημερινού μόχθου δεν θα παρασυρθούν από ανέξοδα ταξίματα. Η απαίτηση για καθολική κατάργηση των τροφείων, για ίδρυση νέων παιδικών σταθμών και η στελέχωσή τους με μόνιμο και σταθερά αμειβόμενο προσωπικό, δεν έχει καμία θέση στο πρόγραμμα του κ. Τσαμπαρλή και του κόμματός του της Ν.Δ.
Όσο για το δεύτερο "κρυμμένο χαρτί" αυτό του Ταμείου κοινωνικής αλληλεγγύης με χρήματα που θα προέλθουν από μείωση 20% των αποδοχών των αιρετών που αμείβονται, τι να πούμε ;
Στην εποχή του μνημονίου και του Δ.Ν.Τ., στην εποχή της μαζικής αύξησης της ανεργίας, της εργασιακής ανασφάλειας, των χιλιάδων λουκέτων στα μικρομάγαζα έχει καμία τύχη ο λαϊκισμός ; Η πάγια όσο και ξεκάθαρη θέση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για αιρετούς (δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, μέλη νομικών προσώπων κλπ) που δεν θα αμείβονται καθόλου, προφανώς δεν έχει και αυτή καμία θέση στο πρόγραμμα του κ. Τσαμπαρλή.
Νομίζουμε ότι οι κάτοικοι του Αλίμου, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία υφίστανται τα αποτελέσματα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που σε τοπικό επίπεδο στηρίζουν με νύχια και δόντια τον κ. Ορφανό και τον κ. Τσαμπαρλή, δεν θα παρασυρθούν από τις ανέξοδες υποσχέσεις τους. Δεν έχουν τίποτα καλό να περιμένουν ούτε από τον ένα, ούτε από τον άλλο.
Πιστεύουμε ότι στις φετινές εκλογές τους δίνεται η ευκαιρία να γυρίσουν την πλάτη στους εκλεκτούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να μην τους δώσουν την συγκατάθεσή τους, με την ψήφο τους, για να συνεχίσουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, ούτε για να πανηγυρίζουν το βράδι των εκλογών για το γεγονός ότι ο εκλογικός χάρτης πρασίνισε ή έγινε μπλε.
Μπορούν να στείλουν μήνυμα αντίστασης, ανυπακοής, ελπίδας και προοπτικής στηρίζοντας μαζικά τα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ τόσο στο δήμο Αλίμου όσο και στην περιφέρεια Αττικής. Μόνο έτσι θα τους χαλάσουμε τη σούπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου