Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Κοινή ανακοίνωση Επιτροπής Ειρήνης - ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μέτρα «λαιμητόμος» για τα λαϊκά στρώματα, αποτελούν ένα τμήμα των συνολικών μέτρων που έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση στην αστική τάξη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να πάρει. Η συνέχεια θα είναι ακόμα χειρότερη, και τα μέτρα θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα.

Μπροστά σε αυτή την καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων που παίρνονται με τη συμφωνία και της Ν.Δ. και του ΛΑ.Ο.Σ. , η μοναδική ελπίδα είναι ο γενικός ξεσηκωμός, αυτών που πλήττονται από τα μέτρα. Εργαζόμενοι, μικροεπαγγελματίες, αγρότες, συνταξιούχοι, μετανάστες νέοι και νέες είναι αυτοί που πρέπει να πρωτοστατήσουν στις κινητοποιήσεις με κύριο στόχο να παρθούν πίσω τα μέτρα. Να δείξει ο Ελληνικός λαός ότι ακόμα και στην περίπτωση που αυτά γίνουν νόμος του κράτους, αυτός τα απορρίπτει και προετοιμάζει τις δυνάμεις του για να παρεμποδίσει τα επόμενα.

Μην τους πιστεύετε. Χρήματα υπάρχουν. Μόνο στο ΝΑΤΟ για εξοπλιστικά προγράμματα δαπανάνε 27 δισεκατομμύρια ευρώ. 300 δις ευρώ είχαν κέρδη οι τράπεζες την περίοδο 2004-2008, 500 δις ευρώ οι off shore εταιρείες. Ορίστε που είναι τα λεφτά να πάνε να τα πάρουνε. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής τους όλα αυτά τα χρόνια. Είναι η πολιτική που κάνει πλουσιότερους μια χούφτα ανθρώπους και φτωχότερους εκατομμύρια Έλληνες.

Ο πατριωτισμός του λαού κρίνεται όταν κινδυνεύει η ανεξαρτησία, ελευθερία και ακεραιότητα της πατρίδας μας. Το ίδιο ισχύει και για τις κυβερνήσεις. Δεν μπορούν να μας μιλάνε για πατριωτισμό, αυτοί που ξεπουλάνε «τμήμα» της εθνικής μας ανεξαρτησίας στο ξένο και ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο.

Χρέος όλων μας με νέες δυνάμεις, με μεγαλύτερη μαζικότητα να απαντήσουμε στο πόλεμο που μας κήρυξαν. Όλοι μαζί να συμμετάσχουμε στις πρωτοβουλίες του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ.). Όλοι μαζί, στο δρόμο που χαράζουν τα συνδικάτα που συντονίζονται στο Π.Α.ΜΕ..  

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΡΑ

1 σχόλιο:

  1. Λες: Πολύ καιρό αγωνίστηκες. Δεν μπορείς άλλο πια ν’ αγωνιστείς. Άκου λοιπόν: Είτε φταις είτε όχι: Σαν δε μπορείς άλλο να παλέψεις, θα πεθάνεις.

    Λες: Πολύ καιρό έλπιζες. Δεν μπορείς άλλο πια να ελπίσεις. Έλπιζες τi; Πως ο αγώνας θαν’ εύκολος;

    Δεν είν’ έτσι. Η θέση μας είναι χειρότερη απ’ όσο νόμιζες.

    Είναι τέτοια που: Αν δεν καταφέρουμε το αδύνατο Δεν έχουμε ελπίδα.

    Αν δεν κάνουμε αυτό που κανείς δεν μπορεί να μας ζητήσει Θα χαθούμε.

    Οι εχθροί μας περιμένουν να κουραστούμε.

    Όταν ο αγώνας είναι στην πιο σκληρή καμπή του.
    Οι αγωνιστές έχουν την πιο μεγάλη κούραση.
    Οι κουρασμένοι, χάνουν τη μάχη.

    Μπ.Μπρεχτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή