Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Άμεσα μέτρα ανακούφισης

Είναι πλέον πασιφανές ότι η καπιταλιστική κρίση που βιώνουμε, χρησιμοποιήθηκε σαν πρόσχημα για να υλοποιηθεί η αντιλαϊκή επέλαση της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Οι επιπτώσεις αυτής της πολιτικής είναι ήδη εμφανείς στα εισοδήματα των λαϊκών στρωμάτων. 
Όμως τι συμβαίνει στους δήμους ; Οι δημοτικές αρχές αντιλαμβάνονται ότι οι δημότες τους είναι και αυτοί θύματα της αντιλαϊκής λαίλαπας ; Και αν το αντιλαμβάνονται τι κάνουν ;
Ρητορικά μάλλον είναι τα παραπάνω ερωτήματα. Όλο και λιγότεροι σήμερα διατηρούν αυταπάτες για το δήθεν "ακομμάτιστο" και "ανεξάρτητο" των δημοτικών αρχών. Όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται την πλήρη ταύτιση δημάρχων και δημοτικών παρατάξεων με τα κόμματα του δικομματισμού.
Όμως καθώς οι καιροί είναι περίεργοι, και σε λίγο οι επίδοξοι σωτήρες του Αλίμου θα βγούν στις ρούγες για να μαζέψουν ψήφους για τις φετινές δημοτικές εκλογές, ας πάρουν θέση σήμερα στις παρακάτω προτάσεις της Αγωνιστικής Δημοκρατικής Ενότητας.
Προτείνουμε άμεσα :

1. Μείωση των ανταποδοτικών τελών.
2. Πλήρης απαλλαγή των ανέργων καθ' όλη τη διάρκεια της ανεργίας τους.
3. Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς για οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ. Κατάργηση επίσης για τους ανέργους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.
5. Μείωση των τελών των τραπεζοκαθισμάτων που επιβαρύνουν τις τιμές στα προσφερόμενα είδη.

Οι προτάσεις μας αυτές δεν αποτελούν το σύνολο της πολιτικής μας για τα οικονομικά του δήμου. Αποτελούν όμως άμεσα μέτρα ανακούφισης για τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Διεκδικώντας μέτρα ανακούφισης οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας.

1 σχόλιο:

  1. Ειμαι 30 χρονια δημοτης και ολα αυτα τα χρονια εχω ψηφισει πολλους δημαρχους και απο τα δυο μεγαλα κομματα και η αληθεια ειναι οτι δεν ειδα καμμια απολυτως διαφορα.Ιδιες υποσχεσεις ιδιοι χειρισμοι στα οικονομικα του δημου, τα ιδια χαλια καθε νεα τετραετια, με αποτελεσματα φυσικα εισ βαρος μου εις βαρος ολων των δημοτων.Πληρωνω απο τα μεγαλυτερα δημοτικα τελη σε ολη την Ελλαδα,και τι ακουω ξανα και ξανα το τελευταια χρονια το γνωστο σε ολους πια οτι ο δημος δεν εχει λεφτα λες και φταιω εγω .Μια ματια σε αλλους δημους που προσκεινται στο ΚΚΕ (γιατι μεχρι τωρα ειχα παροπιδες ) με κανουν να στραφω προς εσας προς την Αγωνιστικη Δημοκρατικη Ενοτητα οχι γιατι με πειθουν μονο τα λογια, αλλα και τα εργα που εχουν γινει σε αλλος δημους που ειχαν εκλεγμενουσ δημαρχους που υποστηριζονταν απο το ΚΚΕ.Εχω ερθει και απο κοντα σε δημοτικα συμβουλια.Εχω δει απο κοντα τον αρχηγο της παραταξης σας κ. Δουριδα να αντιπαρατιθεται (ο μονος) ανοιχτα σε ολους και να υπερασπιζεται δικαιωματα υπαλληλων και εραγατων και οχι μονο και εχω δει την ειλικρινεια στις αποψεις και θεσεις που εχει.Απο εδω και περα τωρα πια δεν θα με πειθουν με τα λογια, παρα μονο με τα εργα ,αρκετες ευκαιριες τους εδωσα και νομιζω οτι εφτασε η στιγμη να σας δωσω την δικη σας ευκαιρια με την ψηφο μου. ΥΓ: Ελπιζω και ευχομαι ολοι οι συνδημοτες μου επιτελους να αφησουμε τα μικροσυμφεροντα και τις μικροδιαμαχες αναμεταξυ μας (ολα αυτα που μας χωριζουν), και να κοιταξουμε αυτα που μας ενωνουν για εναν νοικοκυρεμενο,δικαιο δημο με διαφανεια και αξιοκρατια,εναν δημο που θα ειναι διπλα στους δημοτες του παντα και οχι μονο για να εισπραττει απο τα ακριβοτερα δημοτικα τελη σε ολη την ελλαδα χωρις να μας προσφερει τιποτα και να μας υπενθυμιζει οτι ο δημος δεν εχει λεφτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή