Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Σχετικά με την αποχή

Εδώ και λίγες μέρες ξεκίνησε η επίσημη προεκλογική περίοδος για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοέμβρη.

Οι επίδοξοι "σωτήρες" της πόλης μας, που διακρίνονται ιδιαίτερα για την "αγάπη" τους για τον Άλιμο, άρχισαν δειλά δειλά να βγαίνουν στην ρούγα. Εκεί όμως δεν άργησαν να καταλάβουν ότι υπάρχει πρόβλημα. Το πρόβλημα βρίσκεται στις διαθέσεις του κόσμου. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μικροεπαγγελματίες δεν έχουν καμία διάθεση να υποδεχθούν κανέναν επίδοξο "σωτήρα" ο οποίος με το μανδύα του υπερκομματικού κρύβει την πρασινογάλαζη ψυχή του.

Η οργή των λαϊκών στρωμάτων πλέον είναι έκδηλη, ακόμα και στους ανυποψίαστους. Μπροστά στον κίνδυνο λοιπόν, αυτή η οργή, "το άγιο ξυπνητήρι λαϊκό", να εκφραστεί πρώτα σε ψήφο στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και στην πορεία σε ένταξη στο ταξικό λαϊκό κίνημα, βρήκαν τη λύση. Όταν συναντούν κατοίκους με διαθέσεις "μαυρίσματος" των ψηφοδελτίων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (Ορφανός) και της Ν.Δ. (Τσαμπαρλής) τους ρίχνουν την ιδέα της αποχής, συνεπικουρούμενοι μάλιστα από τα Μ.Μ.Ε.

Αυτές είναι οι επιδιώξεις τους.

Από την άλλη, πολλοί συμπολίτες μας, θεωρούν ότι θα είναι μια καλή "τιμωρία" στα κόμματα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ., να μην πάνε στις εκλογές για να ψηφίσουν ή να ρίξουν άκυρο ή λευκό.

Επειδή δεν μας ενδιαφέρουν, τόσο, τα επιτελεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ. αλλά οι απλοί άνθρωποι του μόχθου, έχουμε να πούμε τα παρακάτω.

Αγαπητέ φίλε, θα πρέπει καλά να σκεφτείς ότι δυστυχώς η αποχή, το άκυρο και το λευκό δεν είναι ψήφος καταδίκης και τιμωρίας αυτών που σε έχουν οδηγήσει στην απόγνωση και την απελπισία. Το αντίθετο, λειτουργεί μάλλον ως ψήφος ουσιαστικής αποδοχής, και αυτών που έχουν κάνει μέχρι σήμερα, αλλά και αυτών που θα κάνουν από την επομένη των εκλογών και μετά.

Σκέψου ότι είτε η αποχή είναι 10% είτε 30%, δήμαρχος θα βγεί. Και μάλιστα θα βγει δήμαρχος της πράσινης ή της γαλάζιας εκδοχής του μνημονίου.

Με αυτό τον τρόπο αφαιρείς ένα από τα όπλα που έχεις στη διάθεσή σου, τη ψήφο σου. Αντίθετα χρησιμοποιώντας και αυτό το όπλο μπορείς να κάνεις ένα βήμα μπροστά. Είτε συμφωνείς απόλυτα μαζί μας είτε έχεις τις διαφωνίες σου, μπορείς να συμπορευθείς με τη Λαϊκή Συσπείρωση ενάντια στις επιπτώσεις του μνημονίου, στην μη αναγνώριση του χρέους, στην απαίτηση να μην πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ για το χρέος και τα ελλείμματα.

1 σχόλιο:

  1. << Αν δεν ασχοληθείς εσύ με τα κοινά, κάποιος κατώτερός σου θα το κάνει>>

    Σοφοκλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή