Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Εγώ καλά σου τά ΄λεγα

Τώρα που τελειώσαμε με τις εκλογές, ας περάσουμε στην μετεκλογική καθημερινότητά μας.

Αφού λοιπόν εξασφάλισαν τουλάχιστον την ανοχή μεγάλου μέρους των ψηφοφόρων, και την αποχή ακόμα μεγαλύτερου, προχώρησαν στη νέα ακόμα μεγαλύτερη ληστεία των δικαιωμάτων και του εισοδήματος των λαϊκών στρωμάτων.

Πιο συγκεκριμένα προχωρούν σε απολύσεις συμβασιούχων στο δημόσιο οι οποίες θα συνοδευτούν και από νέα δραστική μείωση μισθών. Δεν μένουν όμως μόνο εκεί. Προχωρούν επίσης στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού και τη γενίκευση της μερικής - ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας, με την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών και τη νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.

Όχημα για τα παραπάνω αποτελεί η κατάργηση δημόσιων οργανισμών, ο περιορισμός των πρώην ΔΕΚΟ και η πλήρης ιδιωτικοποίηση, με αποτέλεσμα, ανάμεσα στα άλλα, να αυξηθεί το κόστος και να χειροτερεύσει η ποιότητα των όποιων παροχών.

Πιστεύουμε ότι οι ραγδαίες αυτές αντιλαϊκές εξελίξεις, λίγες μόνο μέρες μετά τις εκλογές, αναγκάζουν και αυτούς ακόμα που, έχοντας αυταπάτες, ψήφισαν τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να βρεθούν μπροστά στις ευθύνες τους. Το ίδιο και εκείνους, που όταν τα λέγαμε προεκλογικά, και όχι μόνο προεκλογικά, μας έλεγαν ότι υπερβάλλουμε και κινδυνολογούμε.

Όμως εδώ δε δικάζουμε κανέναν, πόσο μάλλον που για να τα βγάλει πέρα η κυβέρνηση, ζητάει καθημερινά την ανοχή ή τη συναίνεση όλο και πλατύτερων λαϊκών στρωμάτων, ώστε να μπορέσει να περάσει την πολιτική της. Πολιτική που, πλέον είναι περισσότερο φανερό ότι, από τη μιά καταδικάζει το λαό στη φτώχεια από την άλλη προκλητικά στηρίζει τα επιχειρηματικά κέρδη. Γίνεται ακόμα περισσότερο φανερό, ακόμα και στους κακοπροαίρετους , ότι καμία λαϊκή θυσία δεν θα πιάσει τόπο, καθώς διακηρυγμένος στόχος τους είναι να σώσουν τους δανειστές της χώρας μας, και όχι τον λαό της.

Μπροστά στο ζοφερό αυτό παρόν, και το ακόμα ζοφερότερο μέλλον, οι άνθρωποι του καθημερινού μόχθου πρέπει να απορρίψουν τα εκβιαστικά διλήμματα και τις στρατηγικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Έτσι ο λαός μας μπορεί να εμποδίσει και να αποτρέψει την καταδίκη του.

Τέλος πια με την ανοχή και την συναίνεση. Κάθε συνέχισή τους συντελεί στην υλοποίηση αυτών των πολιτικών φτώχειας, μαζικής ανεργίας και εξαθλίωσης.

Σήμερα κιόλας πρέπει να διαμορφωθεί παντού λαϊκό μέτωπο πάλης και αντεπίθεσης για την προστασία των ανέργων, των χαμηλοαμειβόμενων, της λαϊκής οικογένειας. Για την απόκρουση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. Για τη ριζική αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ της λαϊκής εξουσίας, για δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων.

Σε αυτό το λαϊκό μέτωπο πάλης, έχουν θέση όσοι πλήττονται από αυτή την πολιτική. Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά, ότι αυτή η πολιτική δεν κοιτάζει το χρώμα του ψηφοδελτίου, αφού θύματά της είναι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων.

Πρέπει το μικρό βήμα που κάναμε όλοι μαζί στις πρόσφατες εκλογές, να το ταχύνουμε ακόμα περισσότερο, συναντώντας ακόμα και αυτούς που αισθάνονται ντροπιασμένοι, που νοιώθουν ότι για μια ακόμα φορά τους γέλασαν. Ο κοινός δρόμος του αγώνα μας χωράει όλους.

Υ.Γ. Ηχητική κάλυψη Άκης Πάνου - Στράτος Διονυσίου (έτσι το κείμενο διαβάζεται καλύτερα)

1 σχόλιο:

  1. «Πιο πέρα είναι ένα σπίτι που καίγεται.
    Κι ύστερα ένα άλλο.
    Κι ύστερα το δικό σου».
    Γιάννης Ρίτσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή