Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Η στάση μας την δεύτερη Κυριακή

Όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΛΙΜΟΥ ευχαριστούμε θερμά τους δεκάδες Αλιμιώτες που επέλεξαν και στήριξαν το συνδυασμό μας. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε αγωνιστικά όλους αυτούς που για πρώτη φορά έδωσαν την ψήφο τους στην παράταξή μας. Γνωρίζουμε ότι άντεξαν και ξεπέρασαν διλήμματα, εκβιασμούς και την προτροπή πολλών για αποχή, και συνέβαλαν έτσι ώστε ο συνδυασμός του Κ.Κ.Ε. στον Άλιμο να συγκεντρώσει συνολικό ποσοστό 13,1% και να εκλέξει δύο δημοτικούς συμβούλους.

Αυτή η σημαντική αύξηση σε ψήφους και ποσοστά, μας γεμίζει νέες ευθύνες και υποχρεώσεις. Κατανοούμε ότι μεγαλώνει η απαίτηση απέναντί μας να ανταποκριθούμε στην εργατική, λαϊκή συσπείρωση και πάλη, να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια και διάθεση για αγώνα ευρύτερων λαϊκών μαζών, που εκτιμούν το ρόλο και τη συμβολή μας, ταυτόχρονα όμως έχουν και τις ιδιαίτερες δικές τους απόψεις.

Η συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων, σε αντίθεση με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., σε ριζική αντίθεση με τη βαρβαρότητα του Μνημονίου, τις επιλογές του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε. με στόχο ένα μνημόνιο διαρκείας, πρέπει να διευρυνθεί και στο δεύτερο γύρο.

Ο απεγκλωβισμός από τα δύο κόμματα είναι το καλύτερο και αποφασιστικότερο βήμα για να ανοίξει ο δρόμος, προκειμένου να ζήσει ο λαός καλύτερες μέρες. Ο δεύτερος γύρος των τοπικών εκλογών πρέπει να σηματοδοτήσει ένα νέο βήμα, μια νέα αρχή για την ανασύνταξη του κινήματος, την αντεπίθεση.

Στα πλαίσια αυτά η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΙΜΟΥ καλεί τα μέλη και τους ψηφοφόρους της να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα απεγκλωβισμού και αντίστασης και στο δεύτερο γύρο, ψηφίζοντας είτε λευκό είτε άκυρο. Τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τους υποψήφιους είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της ΝΔ.

Το επόμενο βήμα για το λαό πρέπει να γίνει τη Δευτέρα 15 του Νοέμβρη, στα ευρύτερης σημασίας συλλαλητήρια που έχει καλέσει το ΚΚΕ, προκειμένου να διατρανωθεί η αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού ενάντια στο Μνημόνιο, και με σύνθημα να πληρώσουν τα βάρη της κρίσης οι ένοχοι, τα μονοπώλια, η πλουτοκρατία και όχι ο εργαζόμενος λαός.

Χρήστος Δουρίδας

Υποψήφιος δήμαρχος Αλίμου

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑΤΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

    Γιατί πρώτα απ’ όλα, όλοι εμείς που ψηφίσαμε Λαϊκή Συσπείρωση το κάναμε συνειδητά και όχι για να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία κάποιας προσωπικής υπόσχεσης η κάποιου προσωπικού συμφέροντος .
    Γιατί όλοι εμείς έχουμε καταλάβει ότι το συμφέρον το δικό μας είναι το συμφέρον όλων των δημοτών.
    Γιατί όλοι εμείς έχουμε ενημερωθεί για τον περίφημο Καλλικράτη και ξέρουμε τι μας περιμένει το αμέσως επόμενο διάστημα.
    Γιατί οι υποψήφιοι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι οι εκφραστές της ίδιας πολιτικής που την μάθαμε καλά όλα τα προηγούμενα χρόνια και το «αντιμνημονιακό» στυλ της ΝΔ μόνο γέλια μας προκαλεί αφού δείχνουν να μην σέβονται την νοημοσύνη μας .
    Γιατί μέχρι και την τελευταία στιγμή βλέπουμε το «μαυρογιαλούρικο» επίπεδο των υποψήφιων δημοτικών τους συμβουλών να πασχίζουν ξανά με ψεύτικες υποσχέσεις σωτηρίας σε ανέργους και όχι μόνο, παρόλο που ξέρουν πολύ καλά τα νέα μέτρα , τους νέους δημοτικούς φόρους, τις ιδιωτικοποιήσεις, και τις απολύσεις που έρχονται.
    Γιατί δεν είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε το μέλλον και τα όνειρα των παιδιών μας για να ικανοποιήσουμε τις προσωπικές φιλοδοξίες για εξουσία και προσωπικά συμφέροντα κανενός.
    Γιατί σαν συνειδητοποιημένος δημότης θεωρώ χρέος μου να υπερασπίζομαι ,την δικαιοσύνη, την αξιοκρατία, και τα ίσα δικαιώματα που έχουν όλοι ανεξαιρέτως οι δημότες.
    Γιατί δεν με εκφράζει κανένας δήμαρχος που δεν έχει διάθεση να διεκδικήσει αυτά που ανήκουν στον δήμο μας, αυτά που ανήκουν σε όλους μας, και αισθάνεται περιορισμένος και με δεμένα τα χέρια από την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ όπως μας λέει στην ανοιχτή επιστολή του ο κ. Ορφανός.
    Γιατί δεν εμπιστεύομαι την παράταξη της ΝΔ του κ. Τσαμπαρλή αφού είναι συνένοχοι και αυτοί για την σημερινή κατάντια του δήμου μας.
    Γιατί η νοημοσύνη και η αξιοπρέπεια μου δεν μου επιτρέπουν να γίνω συνένοχος με οποιοδήποτε τρόπο σε μια τοπική αυτοδιοίκηση που εκφράζεται από την ιδεολογία του « ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ» του ΠΑΣΟΚ ή της χαρακτηριστικής φράσης του «ΚΑΘΕ ΤΙ ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ» της ΝΔ.
    Για όλα αυτά λοιπόν και πολλά αλλά που θα χρειαζόμουν πολλές σελίδες για να τα γράψω ξανασυμμετέχω σαν συνειδητός πολίτης στις εκλογές του δήμου μας ψηφίζοντας ΞΑΝΑ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ γιατί όπως είπα και πριν θα το ξαναπώ και πάλι ότι δεν θέλω να είμαι ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ στις πολιτικές της «λαμογιάς» και του κέρδους που ξεχνάνε τον δημότη, που ξεχνάνε τον ΑΝΘΡΩΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή